inilah dunia coret-coretanku

Alor Setar to UiTM Arau, Perlis

Posted by Badrul Hafiz On Monday, June 28, 2010 8 comments



Yahoooo...!!
.
.
Best dapat tido puas-puas setelah satu hari suntuk berjalan-jalan haritu.. Sory coz labat update, tenet prob semalam.. Huhuuhu.. Mesti korang tertanya-tanya kemana aku pergi kan? Kepada yang singgah blog aku semalam tahu la, tapi kepada yang tak tahu, meh kamek nk story...

Actually aku and family gi hantar adik aku yang 1st register kat UiTM Arau, Paris Perlis 26 Jun yang lalu. Pagi-pagi lagi dah bertolak coz kitorang dari Alor Setar. Agak jauh la. Perjalanan dari Alor Setar ke Arau lebih kurang 1 jam 30 15 menit camtu la. Bertolak dari umah lebih kurang pukul 7.15 pagi and sampai kat sana tepat pukul 8.30 pagi. Walaupon bertolak awal, sampai pon awal tapi yang sampai lagi awal pon ada. Tersangat la ramai. Nak tak nak kena la join yang ramai-ramai tu beratur tunggu turn nak naik bus untok ke kolej adik aku tu coz kenderaan tak boleh naik sampai atas. So beratur la kami satu family bersama family2 laen di bawah sinaran matahari yang menyihatkan.

Tengok, ramai kan? Bus nun jauh kat depan.

Dah ramai2 camni, ramai banyak la gelagat yang aku leh tengok. Ada yang happy, ada yang sedih, ada yang potong Q, ada yang tak beratur langsung tapi kena halau la. Agak lama kitorang tunggu 30 menit je baru leh naik bus. Adik aku dah dapt kunci bilik dia masa masuk pintu pagar utama UiTM, so terus terjah ke bilik. No bilik pun cun, 333.. Hohoho..

Dari kiri adik aku yang daftar ritu, kat tengah my mom & kanan skali my dad.

Tengok. Ramai kan manusia.

Ni aku ngan my sis.

Dah setle2 suma, kitorang kuar gi makan. Tau makan katne?

Tadaaaa.....
Tasik Melati, Perlis.


Mula-mula cari port yang kat depan pintu masuk je, senang nak gerak. Tapi sume full. Jalan punya jalan sampai la ke belakang. Tanpa membuang masa, punggung dilabuhkan. Perut pon dah lapar siap bunyi lagu tango lagi. Time to eat...!

Sebelum makan.

Bekal yang dibawa dari umah.


Lepas dah makan, perot pon dah kenyang now masa untok amik gambar..



Ni gambar tak de motif.

Gambar kenang-kenangan.


Now tiba masa untok hantar adik aku tu balik UiTM coz diorang kena berkumpol balik sebelom kul 3.30 petang. Tengok muke adik aku dah berubah time tu, maklumla nak kena berpisah. Berat hati woooo. Nak tak nak terpaksa la. Lepas je hantar dia, kitorang terus ke agenda seterusnya. Yeeehaaaaa....!



Plan awal aku and adik aku yang bongsu nak mandi. Bila sampai je plan 2 bertukar. Adik aku je yang mandi. Tau nape? Aku terlupa yang adik aku 2 kecik lagi, kena mandi kat kawasan cetek coz dia tak berani kawasan dalam. Terbantot niat aku nak bermandi-manda and terpaksa join mak, ayah and kakak aku tengok dari atas je. Huhu.

Bestnye.. Kalau la aku budak lagi, mesti tak malu kalau aku join..


 Tepat pukol 6, kitorang berangkat pulang. Sebelum tu singgah rumah Pak Tam kat Kaki Bukit, dekat2 situ je. Kitorang rehat2 jap, mandi and solat. Lepas solat maghrib baru bertolak balik Alor Setar. Sekian....


Nota kakitangan : actually banyak lagi pic yang diambil. Memandangkan saiznya tersangat la besar, so ak malas nak convert kesemuanya. Sorry ye.. huhu..







8 comments:

BezBuddy said...

waa dpt wat degree eg?congrats!dpt kos pe?

Badrul Hafiz said...

dia diploma bru, lpasan SPM...
dpt civil enginering.. =p

annazanariah said...

apasal my gigi ada shining lebih ek.. saje je dengki tu.. huh! takpa,, nnt nak edit gambar penunggu gunung raya tu.. hahahha...

Badrul Hafiz said...

haha... bkn ke kak duta colgate? masuk contest mst menang...
hehe.. jgn marah... laalalalaa

annazanariah said...

hehehe.. duta colgate apanya.. ni duta ganofresh suatu masa dulu~ hikhikhik..

yebbit + . + said...

beshnye mandi2an itu. ;)

ALLIFF ZAINURIN said...

cantik gauk arau nie!!! huhuhuhu... baru kan tempat dier???

Badrul Hafiz said...

yebbit : tao xpe.. ramai org tgh mandi2an tyme 2..
aliff : nk kte baru 2, ntah le.. tp ada bgunan yg baru didirikan.. hehe

Related Posts with Thumbnails