inilah dunia coret-coretanku

Score A Programme

Posted by Badrul Hafiz On 0 comments


SOALAN LAZIM MENGENAI PROGRAM SCORE A

1. Apakah Score A Programme™?Score A Programme™ adalah satu program interaktif yang komprehensif dan terbukti keberkesanannya untuk membantu para pelajar bersiap sedia dalam menghadapi peperiksaan dan mencapai kecemerlangan.2. Apakah Pembelajaran Input?Pembelajaran Input” adalah proses memasukkan maklumat ke dalam sel-sel otak anda. Pembelajaran sekolah sama ada dengan menghadiri kelas di sekolah mahupun mengikuti kelas-kelas tambahan di pusat-pusat tuisyen, membaca, mengulang kaji dan menghafal merupakan “Pembelajaran Input”. Terlalu ramai para pelajar menggunakan hanya “Pembelajaran Input”, dan inilah punca utama mengapa mereka hanya mendapat pencapaian yang sederhana di dalam peperiksaan mereka. Untuk menyerlah di dalam peperiksaan, anda perlu “Pembelajaran Output” .3. Apakah Pembelajaran Output?Pembelajaran Output ialah suatu kaedah pembelajaran yang melatih para pelajar mengeluar dan menggunakan segala ilmu yang telah dipelajari di sekolah melalui latihan-latihan yang disediakan di Score A Programme.4. Mengapa pelajar memerlukan Score A Programme™?

Score A Programme™ telah direka khas secara terperinci bagi menyediakan kepada para pelajar suatu kaedah pembelajaran yang sempurna untuk membantu mereka menghadapi peperiksaan. Dengan mengikuti Score A Programme™, para pelajar boleh menilai kemajuan dan prestasi akademik mereka sendiri dengan mudah dan lebih berkesan. Dengan ini, mereka boleh menilai sendiri tahap keupayaan, kesediaan dan kefahaman mereka tentang apa yang mereka telah pelajari di sekolah. Score A Programme™ memberi peluang kepada pelajar untuk membina keyakinan diri dan sikap positif.5. Kenapa eReport Card dalam Score A Programme™ penting?

eReport Card merupakan satu ciri yang MESTI ADA di dalam Score A Programme™. Ini adalah untuk memberi maklumat yang terkini kepada ibu bapa tentang kemajuan akademik anak-anak mereka, dan dengan ini ibu bapa dapat mengenalpasti setiap kelemahan dan kekurangan akademik anak-anak mereka sebelum menerima kad laporan sekolah anak-anak mereka. Ini akan membolehkan ibubapa memantau akademik anak-anak mereka dan mengambil langkah-langkah yang perlu untuk memperbaiki prestasi akademik mereka.6. Apakah aras dan mata pelajaran yang terkandung dalam Score A Programme™? 

Semua mata pelajaran yang diajar di sekolah kebangsaan terkandung dalam Score-A Programme™, dan meliputi setiap peringkat persekolahan, bermula dari Tahun 1 ke Tingkatan 3. Score-A Programme™ juga merangkumi semua mata pelajaran yang diajar di Sekolah Jenis Kebangsaan Cina. Segala perisian Score-A Programme™ direka secara khusus untuk mengikuti kurikulum Kementerian Pendidikan, dan meliputi semua peringkat peperiksan kerajaan daripada UPSR dan PMR.


7. Adakah Score A Programme™ akan membebankan anak saya?


Tidak. Score A Programme bukan satu pengulangan kaedah Pembelajaran Input, dan dengan itu tidak akan membebankan anak anda.8. Perlukah anak saya mengikuti Score A Programme™ jika sekarang ini dia juga menghadiri kelas tuisyen?

Perlu, kerana tuisyen adalah satu lagi kaedah Pembelajaran Input. Sebenarnya, Score A Programme™ merupakan pelengkap yang baik bagi kelas tuisyen anak anda.9. Mengapakah Score A Programme™ hanya menumpu pada soalan dalam bentuk objektif?

Kerana Score A Programme™ menggunakan teknik Pembelajaran Output dan menguji para pelajar atas tahap pengetahuan dan kefahaman mereka menerusi dalam bentuk objektif.10. Adakah bayaran yuran yang dikenakan untuk melanggani Score A Programme™ berpatutan?

Ya, Score A Programme™ adalah satu program yang mampu diguna oleh semua lapisan masyarakat dan sangat bermanfaat.
i. Harga Score A Programme™ berdasarkan “satu keluarga”. Oleh itu, lebih ramai anak dalam satu keluarga, yuran pembayaran akan lebih murah.
ii. Score A Programme™ membenarkan setiap pengguna untuk berlatih dengan soalan peperiksaan yang tersedia berulang kali dengan tidak terhad, tanpa perlu membayar wang yang lebih. Program ini adalah berdasarkan konsep – “berlatih mencapai kesempurnaan
iii. Score A programme™ memberi peluang kepada setiap pengguna ke tahap-tahap berlainan.

Pakej Harga Pengguna Dan Usahawan


HARGA LANGGANAN “SCORE A PROGRAMME”

Terdapat beberapa pakej yang ditawarkan, iaitu:


1)PAKEJ PENGGUNA SCORE A (Darjah 1 hingga Tingkatan 5)

2)PAKEJ USAHAWAN SCORE A 
A)PAKEJ 1 – STARTER PACK RM 298.00 (3 BULAN)
- Satu reload card score A, utk seorang anak, utk 3 bulan RM298
- Pendaftaran untuk seorang anak
- Penggunaan (Akses) selama 3 Bulan sahaja
- Tambahan RM 50.00 bagi pendaftaran setiap tambahan anak ke 2 dan seterusnya.
- TOP-UP RM248 bagi penggunaan semula selama 3 bulan seterusnya bagi semua anak
- Penjimatan: RM 348 (RM298+RM50)/ 3 bulan/ 2 anak/ 7 subjek = RM8.28 persubjek


B)PAKEJ 2 – STARTER PACK RM 596.00 (6 BULAN)
- Satu portal score A ada 2 reload card, utk 2 orang anak, utk 6 bulan RM596
- Pendaftaran untuk 2 orang anak
- Penggunaan (Akses) selama 6 Bulan sahaja
- Tambahan RM 50.00 bagi pendaftaran setiap tambahan anak ke 3 dan seterusnya.
- TOP-UP RM248 bagi penggunaan semula selama 3 bulan seterusnya bagi semua anak
- Penjimatan: RM 596/ 6 bulan/ 2 anak/ 7 subjek = RM7.10 persubjek


Jika anda ingin mendapat diskaun, anda boleh membeli secara pukal pada harga borong dengan mengambil pakej usahawan Score A. Anda juga berpeluang memperkenalkan Score A kepada saudara-mara dan rakan-rakan. Anda akan memperolehi pendapatan apabila mereka menggunakan score a dan apabila mereka menjadi usahawan score a.PAKEJ USAHAWAN SCORE A

Untuk menjadi usahawan Score A, anda tidak perlu membayar apa-apa yuran pendaftaran atau yuran tahunan. Anda cuma perlu membeli produk Score A secara pukal pada harga diskaun.

Jika anda tidak minat berniaga, pakej usahawan ini boleh dibeli oleh pengguna untuk mendapat penjimatan dan boleh digunakan dalam tempoh berikut;

Pakej eMax – 15 tahun
Pakej eEntrepreneur – 7 tahun setengah
Pakej ePartner – 2 tahun setengah


KELEBIHAN MENYERTAI PAKEJ USAHAWAN SCORE

- Mendapat produk dengan harga lebih murah kerana diskaun diberikan.
- Mendapat peluang menjadi usahawan Score A untuk menjana pendapatan secara separuh atau sepenuh masa.

Ada tiga pakej usahawan Score A yang ditawarkan:

1)PAKEJ EMAX RM 10,800
2)PAKEJ e ENTREPRENEUR RM 5, 548
3)PAKEJ e PARTNER RM 1 788PAKEJ EMAX (RM 10,800)
- Dapat tiga puluh set portal
- Harga Sebenar RM 17, 880 (RM 596 X 30 set portal)
- Jimat / Untung RM 7,080
- Dapat 11 akaun
- Untung runcit RM50 ( Top -up code: Harga pengedar RM 198, Harga Pasaran RM 248 )
- Percuma 12 keping DVD, 8 leaflets , 5 Succes Module berharga RM 496
- Cara balik modal dengan produk -jual tunai @ ansuran 19 set Portal SAP( RM596 X 19 set = RM 11 324)


PAKEJ e ENTREPRENEUR (RM 5, 548)
- Dapat lima belas set portal
- Harga Sebenar RM 8 940 (RM 596 X 15 set portal)
- Jimat / Untung RM 3,392
- Dapat 7 akaun
- Untung runcit RM50 ( Top -up code: Harga pengedar RM 198, Harga Pasaran RM 248 )
- Percuma 6 keping DVD, 4 leaflets , 5 Succes Module berharga RM 418
- Cara balik modal dengan produk -jual tunai @ ansuran 10 set Portal SAP( RM596 X 10 set = RM 5 960)


PAKEJ e PARTNER (RM 1 788)
- Dapat lima set portal
- Harga Sebenar RM 2 980 (RM 596 X 5 set portal)
- Jimat / Untung RM 1,192
- Dapat 3 akaun
- Untung runcit RM50 ( Top -up code: Harga pengedar RM 198, Harga Pasaran RM 248 )
- Cara balik modal dengan produk -jual tunai @ ansuran 3 set Portal SAP( RM596 X 3 Set = RM 1788)

Untuk mengetahui lebih lanjut, anda boleh melawat blog jom-skorA. Mungkin segala persoalan anda akan terjawab di sana. Sekian terima kasih. Jumpa anda di puncak kejayaan. HEBAT!!

Related Posts with Thumbnails